HARMONIEORKEST WONDELGEM


Voor wie ons nog niet kent: wij zijn Harmonieorkest Wondelgem, een 35-koppig orkest dat is opgericht in 1910.

We vormen een hechte groep muzikanten, gedreven door een gedeelde liefde voor muziek en het verlangen om wekelijks samen mooie melodieën te spelen. Door de jaren heen zijn vriendschap en het dorpsgevoel altijd centraal gebleven in onze werking.

Alle hout- en koperblazers en percussionisten zijn van harte welkom. We spelen graag een mix van stijlen, variërend van filmmuziek en jazz tot klassiek, harmonie stukken, pop en af en toe een mars.

Speel je zelf een instrument of ken je iemand die van muziek houdt? Aarzel niet langer en kom eens langs of stuur een mailtje. We repeteren elke vrijdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Regenboogschool, Sint-Sebastiaanstraat 8, 9032 Wondelgem.

JOHAN FERLIN, DIRIGENT


Het Harmonieorkest Wondelgem staat onder de deskundige muzikale leiding van Johan Ferlin. Met Johan heeft Harmonieorkest Wondelgem een klepper van ervaring aan de muzikale leiding!

Na zijn middelbare studies aan het College van Menen vertrok Johan naar het Lemmens-instituut in Leuven om zich verder te verdiepen in de muziek. Om zijn vaardigheden als dirigent verder te ontwikkelen, volgde Johan Ferlin daarna een  specialisatie-opleiding om het diploma hafabra-directie te behalen. Hij kreeg les van gerenommeerde dirigenten zoals Jan Van der Roost en Edmond Saveniers, en volgde stages bij de Amerikaanse dirigent Gary Hill.

Naast zijn werk als dirigent en muzikant is Johan ook actief als koperdocent aan het Conservatorium van Brugge en Oostende, en de Muziekacademie van Blankenberge.

Als freelance muzikant heeft Johan regelmatig samengewerkt met gerenommeerde orkesten, waaronder de Koninklijke Muntschouwburg Brussel, De Vlaamse Opera, I Fiamminghi, Beethovenacademie en het VRO-orkest. Momenteel speelt hij bij het orkest Il Novecento in Antwerpen, dat onder andere optredens verzorgt tijdens "The Night of the Proms".

JEUGDORKEST JoW!


Onze jeugdwerking is een recente toevoeging aan onze Harmonie. We streven ernaar om jong muzikaal talent te koesteren en te laten groeien. Met onze jeugdwerking bieden we een ideale speeltuin aan voor jongeren en beginnende muzikanten om hun vaardigheden te ontwikkelen. Op die manier is de werking ook een laagdrempelige gelegenheid voor niet-zo-jonge-muzikanten die willen groeien op hun eerste, tweede of zelfs derde instrument. Om deze wildebras aan muzikanten enthousiast te maken, kiezen we bewust voor eenvoudige maar muzikale stukken die herkenbaar zijn voor alle leeftijden. Jeugdorkest Wondelgem staat onder de enthousiaste leiding van Niels Bernaerdt.

Speel je zelf je eerste jaren een instrument, of ken je iemand die net begonnen is met een muziekinstrument? Aarzel niet langer en kom eens langs of stuur een mailtje.

We repeteren elke vrijdagavond met JOW van 19.00 uur tot 20.00 uur in de Regenboogschool, Sint-Sebastiaanstraat 8, 9032 Wondelgem.